TIRAMISU

Skladniki:
250 g serka mascarpone
100 g cukru pudru
podluzne biszkopty
3 lyzeczki esencji waniliowej / lub cukru waniliowego
okolo 180 ml kawy (ja uzywam swiezo zmielonej, mocnej kawy)
2 lyzki likeru Amaretto

Zoltko ucierac z polowa cukru oraz wanilia. Dodawac po lyzce serka mascarpone. Zaparzyc kawe i dodac reszte cukru i likeru, nastepnie zamaczac biszkopy w kawie i ukladac w naczyniu. Na biszkopty polozyc troche masy z serka, nastepnie biszkopty i znowu mase z serka. Posypac kakao albo czym wolicie :)

ENGLISH ---> CLICK ! :)


10 komentarzy

  1. Nice post!! Your blog is interesting!!
    That seems delicious!!
    I follow you. Hope you follow back :)

    http://asweetwoorld.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeju ale bardzo apetycznie wyglądają 💖 do kawy idealnie by mi pasowały takie deserki, dobrze ze mam chocIaż pierniczki 💖

    OdpowiedzUsuń
  3. ale narobiłaś ochoty! mniaaam :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie! Aż ślinka cieknie... ;)

    Zapraszam do siebie na bloga ohmystyle.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. o proszę, kto to wróccił! :) :*

    OdpowiedzUsuń

Thanks for your opinion :)

© 2018 Angelika eM.