- 130 g masła
- 2/3 szklanki kakao
- 3 duże jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki drobnego cukru
- posiekane kawalki czekolady lub ciastka malinowe
- maliny
- sos malinowy ( ja korzystam z tego przepisu: KLIK )
Masło roztopić w garnuszku, poczekac az wystygnie. Wymieszać z kakao nastenie dodać cukier, wanilię i ponownie wymieszać. Jajka troche roztrzepac i dodac do masy. Przesiać mąkę, sól i polaczyc skladniki.
Formę o wymiarach 28 x 18 cm (lub trochę
mniejszą) wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć
masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC bez termoobiegu przez
około 20 - 22 minut. Można sprawdzić patyczkiem - nie powinno być na nim
śladów surowego ciasta, ale nie piec zbyt długo by nie wysuszyć
brownie. Wyjąć, wystudzić.
ENGLISH ---> CLICK :)
Co za pyszności. <3
ReplyDelete