BROWNIE WITH RASPBERRIES

SKLADNIKI
  • 130 g masła
  • 2/3 szklanki kakao
  • 3 duże jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki drobnego cukru
  • posiekane kawalki czekolady lub ciastka malinowe
  • maliny
  • sos malinowy ( ja korzystam z tego przepisu: KLIK
Masło roztopić w garnuszku, poczekac az wystygnie. Wymieszać z kakao nastenie dodać cukier, wanilię i ponownie wymieszać. Jajka troche roztrzepac i dodac do masy. Przesiać mąkę, sól i polaczyc skladniki.
Formę o wymiarach 28 x 18 cm (lub trochę mniejszą) wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC bez termoobiegu przez około 20 - 22 minut. Można sprawdzić patyczkiem - nie powinno być na nim śladów surowego ciasta, ale nie piec zbyt długo by nie wysuszyć brownie. Wyjąć, wystudzić.

ENGLISH ---> CLICK :)


2 komentarze

Thanks for your opinion :)

© 2018 Angelika eM.