Zauroczenie jest jak ciastko: kruche, słodkie i za szybko się kończy.
_____________________________________________
_____________________________________________
Składniki:
200g gorzkiej czekolady
160g masła
200g cukru pudru
4 jajka
80g mąki
1/2 łyżki proszku do pieczenia
orzechy/suszone śliwki drobno pokrojone zalać szklanką mocnej herbaty
Czekoladę
połamać na małe kawałki, masło drobno pokroić. W garnku zagotować wodę.
Czekoladę i masło włożyć do miski, następnie miskę postawić na garnku z
gotującą się wodą, która nie powinna dotykać miski. Mieszać czekoladę i
masło, aż się rozpuszczą. Lekko przestudzić. | Jajka ubić z cukrem
pudrem, dodawać powoli czekoladę z masłem. Mąkę przesiać, połączyć z
proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do masy jajecznej, delikatnie
mieszając łyżką. Śliwki odcedzić na sitku i wmieszać do masy. | Masę
wlać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 minut.
Temperatura piekarnika 180 stopni.
Przepis
pochodzi z książki Elizy Mórawskiej `White plate słodkie`. Uwielbiam
jej przepisy dlatego postanowiłam Wam tu jeden z nich napisać. Ja te
przepisy często zmieniam bo niektórych produktów nie lubię. Zmieniam je zawsze w trakcie przygotowywania dlatego nie jestem w stanie Wam napisać ile czego dodaję. Jeżeli ciekawią Was takie wpisy mogę dodawać je częściej.
O matko a miałam w końcu zdrowo się odżywiam i schudnać a tu takie pyszności .. chyba nici z mojej diety :)
ReplyDeletemniam, wyglada przepysznie! :)
ReplyDeletehttp://wiolka-blog.blogspot.com/
Mmm.. :O :)
ReplyDeletemniaaaam!
ReplyDeletenicolla-blog.blogspot.com
Mega apetyczne! Posty kulinarne? Jak najbardziej za :-)
ReplyDeleteWygląda pyyyysznie:):*
ReplyDeletePysznosci :) poklikasz u mnie w linki sheinside bardzo mi zależy :)
ReplyDeleteżyje się raz!:) po co sobie żałować!
ReplyDeleteMniam!
ReplyDeleteMmm, wyglądają przepysznie! :) Jednak nie wypróbuję, postanowiłam się wziąć za siebie i daruję sobie słodkości. Póki co mam jeszcze mnóstwo motywacji i zapału tak więc twardo trzymam się z daleka od wszelkich słodyczy :D
ReplyDeleteo jej, poproszę, wygląda smacznie!
ReplyDeletemniaam! :)
ReplyDeleteMniaaaaam <3
ReplyDeleteJakie pyszności! <3
ReplyDeleteWięcej takich wpisów! :))
ReplyDeleteJakie pyszności! Awrrr mniam <3
ReplyDeleteAle mi narobiłaś smaku! Chlip, chlip, a ja mam w studenckim mieszkaniu gazowy piekarnik, w którym nie da się nic upiec...
ReplyDeleteale wygląda apetycznie, mmm! ;)
ReplyDeletetak uwielbiam te Twoje posty <33333333
ReplyDeleteAle smakowicie wygląda! Chyba nigdy czegoś takiego nie jadłam. :D Ja z Narzeczonym upiekliśmy właśnie ciasto cytrynowo - czekoladowe, zapraszam, jak coś. :D
ReplyDeleteojej ojej ale bym zjadła!
ReplyDeletePycha! :)
ReplyDeletezjadłabym to z wielką chęcią <3
ReplyDeleteObserwuje :)
okurcze - zrobilas mi takiego apetytu teraz, nienawidze Cie!!! :P pieknie to wyglada:)
ReplyDeletewygląda smakowicie!
ReplyDeleteBrownie są przepyszne. ;) Mniam;*
ReplyDeleteLooks tasty ;)
ReplyDeletewygląda smakowicie :) !
ReplyDeleteRany jak to wspaniale wygląda!;)
ReplyDeleteMniam, mniam, ale bym zjadła :D
ReplyDeleteKiedyś robiłam, ale mi nie wyszło. Muszę spróbować z Tegoprzepisu! Wygląda świetnie:)
ReplyDeletePrzepysznie wyglada! :)
ReplyDeleteI jak tu się odchudzać? :D Narobiłaś mi mega apetytu!
ReplyDeleteUwielbiam brownie<3 :)
ReplyDeleteNarobiłaś mi ochoty o takiej porze...! :D
ReplyDeletemmmmm, pycha!! Uwielbiam <3
ReplyDeleteDo brownie wcale nie trzeba dodawać proszku do pieczenia, brownie ma nie wyrastać. Wystarczą same żółtka, albo całe jaja.
ReplyDeletenie dość, że stylistka to jeszcze kucharka :) dziękuję za opinię zostawione pod niektórymi postami oczywiście przeczytałam wszystkie. Pozdrawiam
Delete